وبلاگ مهندسی پلیمر ۸۷

به وبلاگ تخصصی بچه های مهندسی پلیمر 87 دانشگاه امیدیه خوش آمدید.

وبلاگ مهندسی پلیمر ۸۷

به وبلاگ تخصصی بچه های مهندسی پلیمر 87 دانشگاه امیدیه خوش آمدید.

بیوپلیمر زانتان با استفاده از ضایعات خرما ساخته شد

بیوپلیمر زانتان با استفاده از ضایعات خرما و برای کاربرد در صنایع نفت و حفاری و همچنین مواد غذایی، در گروه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تولید شد.
«ادریس طاهر»، دانش-آموخته-ی کارشناسی-ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعلام این مطلب، خاطرنشان کرد: «در حال حاضر این نوع پلیمر، به علت ویژگی های منحصر به فرد، در بسیاری از صنایع دیگر از قبیل سرامیک، نساجی، دفاعی و ... کاربرد دارد و در کشورهای فرانسه، اسپانیا، چین و آمریکا تولید می شود که با اجرای این طرح که با نوآوری هایی نیز در بهینه سازی و افزایش زانتان تولیدی همراه بوده، امکان تبدیل خرمای ضایعاتی به این پلیمر فراهم شده است.»

طاهر تصریح کرد: «20 درصد خرمای جهان در ایران تولید می شود که 30 درصد این محصول کشاورزی به علت آفات و امراض گیاهی از بین می رود و قابلیت عرضه به بازار را با عنوان خرمای تجاری پایین دارد؛ به عنوان محیط کشت صنعتی در اختیار باکتری قرار داده شد که در 24 ساعت اول شاهد تولید توده-ی سلولی هستیم و در 48 ساعت بعدی با متوقف شدن رشد سلولی، تولید محصول آغاز می شود که پس از اتمام فرایند تخمیر، نوبت به جداسازی محصول می رسد.»
دانش آموخته-ی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوآوری پروژه-ی خود را در استفاده از روش های ccd از زیر شاخه های روش rsm برای بهینه-سازی و افزایش زانتان تولیدی برای نخستین بار در سطح دنیا بیان کرد و در ارتباط با خصوصیات منحصر به فرد این پلیمر به حلالیت بالای آن در آب سرد و گرم، سوسپانسیون کنندگی نگهداری و عامل افزایش دهنده-ی ویسکوزیته اشاره کرد.
او در پایان درباره-ی زمینه های کاربرد این بیوپلیمر میکروبی در صنایع غذایی و نفت که عمده ترین بخش های مصرف کننده این محصول هستند، اظهار داشت: «بیوپلیمر زانتان برای بهبود طعم غذا، افزایش ویسکوزیته و همچنین نگهدارندگی آن بدون ایجاد هیچ گونه رنگ و طعم خاص و در صنعت نفت به منظور افزایش بازیافت نفت و نیز در فرمولاسیون گل حفاری کاربرد دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد