نویسنده: شیما صفاریونپور ، سهیلا یغمایی ، زهرا قبادینژاد | |
کلیدواژهها : باسیلوس لیکنی فورمیس ، تثبیت ، کلسیم آلژینات ، پروتئاز قلیایی | |
کلیدواژهها (انگلیسی): Alkaline Protease , Bacillus Licheniformis , Immobilization , Calcium Alginate | |
چکیده: آنزیم پروتئاز قلیایی از گونه باسیلوس لیکنی فرمیس PTCC1331 تحت شرایط بهینه دمای 37 درجه سانتیگراد، دور بهینهrpm 150 و pH بهینه برابر 10 تولید شده و برای افزایش مقاومت حرارتی آن در ترکیب شویندهها، در غلظتهای مختلف از سدیم آلژینات به روش حبس کردن تثبیت و سپس فعالیت آن تعیین شده است. بیشترین فعالیت آنزیمی در محلول w/v2 درصد سدیم آلژینات برابر با 46 به دست آمده است. بررسی تأثیر دماهای مختلف بر فعالیت نسبی آنزیم آزاد و تثبیتشده نشان میدهد که فعالیت نسبی آنزیم آزاد در دمای بیش از 45 درجه سانتیگراد کاهش یافته است، اما آنزیم تثبیتشده تا دمای 55 درجه سانتیگراد فعالیت خود را حفظ کرده و نسبت به آنزیم آزاد پایدارتر است. همچنین پایداری حرارتی آنزیم تثبیتشده در دماهای 40 و 50 درجه سانتیگراد بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که آنزیم تثبیتشده در 40 درجه سانتیگراد به مراتب بیش از 50 درجه سانتیگراد از نظر حرارتی پایدار است. تأثیر pH روی آنزیم آزاد و تثبیتشده در محدوده pHهای 7 تا 12 بررسی شد و نشان داده شده است که هر دو در بین pHهای 7 و 8 به مراتب پایداری بیشتری دارد و فعالیت نسبی آنزیم تثبیتشده در این محدوده pH، بیشتر از آنزیم آزاد است. نتیجه میشود که با استفاده از تثبیت آنزیم با روش مناسب، پایداری آنزیم بهتر و استفاده از آن در صنعت، کارآیی بیشتری خواهد داشت. |
چکیده (انگلیسی):
Alkaline Protease enzyme produced from Bacillus Licheniformis PTCC1331 in optimum Condition(Temperature 37 ?C, 150 rpm, PH=10), is immobilized in different concentrations of Sodium Alginate using entrapment method, to increase its thermal resistance in detergents, and its activity is measured thereafter. Maximum enzymatic activity of 46 was obtained in 2%w/v Sodium alginate solution. Investigations on different temperatures on enzymatic activity of free and immobilized enzymes shows that relative activity of free enzyme decreases in temperatures more than 45?C but immobilized enzyme maintains its activity up to 55?C and is more stable than free enzyme. Moreover stability of free and immobilized enzyme is studied in 40 & 50 ?C. Immobilized enzyme is more stable in 40?C than 50?C. Effect of pH on free and immobilized enzyme is also studied between pH 7 to 12.Both free and immobilized enzymes are more stable in pH 7 to 8 and activity of immobilized enzyme is more than free enzyme in this range. As it is resulted using the best method of immobilization, enzyme would be more stable and its usage would be more effective in industry.