سلام
با توجه به اینکه شیمی فیزیک عمومی درس نسبتا سختیه و پیشنیاز درسهای مهمیه این جزوه رو واستون قرار دادم که میتونید از اینجا دانلودش کنید.
امیدوارم که به دردتون بخوره...
شرکت Cabot گونه جدیدی از کامپوزیت (چند سازه) الاستومری با نام Transfinity عرضه کرد. این چندسازه از لاتکس الاستومری و ذرات تقویت کننده دوده تهیه شده و روش ساخت آن بعنوان یک اختراع جدید به ثبت رسیده است. از جمله کاربردهای این چند سازه الاستمری جدید ساخت قطعات با دوام بالا است که در صنایع دفاعی، هوا فضا و اتومبیل مورد استفاده قرار می گیرد.
از جمله کاربردهای مهم این الاستومر جدید در ساخت بالشتکهای لاستیکی وسایل نقلیه نظامی است که بعنوان مثال می توان به استفاده از آن در ساخت قطعات هلیکوپتر و هواپیما و تانک ها اشاره داشت که سبب می گردد تا دوره زمانی سرویس و تعمیرات این تجهیزات نظامی طولانی تر گردد.
ادامه مطلب ...انستیتوی مواد IWK در کشور سویس، برای شرکت “Dacarbo”یک ترومپت از جنس کامپوزیت الیاف کربن ساخته است. این ترومپت با فن آوری RTM و به کمک ماهیچه ی ذوب شونده توخالی شده است. قالب این ترومپت دو تکه است و هر بخش یک قطعه ی انتهایی از جنس آلومینیوم دارد و ماهیچه وسط قطعه نیز از آلیاژ بیسموت – قلع ریخته گری شده است. این مجموعه سپس با الیاف بافته شده به صورت لوله پوشانده می شود تا در مراحل بعدی آغشته به رزین و پخت شود. بعد از پخت، قطعه در آب داغ قرار داده می شود تا آلیاژ بیسموت جدا شود و بتوان دوباره از آن استفاده کرد.
ادامه مطلب ...محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی طیفی از ژلهای الاستیک نرم را تهیه کردهاند که در معرض اشعه ماورای بنفش، تغییر رنگ میدهند. زمانی که نور UV حذف شود یا ماده گرم شود این تغییر رنگ از بین میرود.
ژل با یک نوع ترکیب فوتوکرومیک1 به نام اسپیروپیران2 آغشته شده است. این مواد زمانی که در معرض نور UV قرار گیرند تغییر رنگ میدهند، و رنگ آنها بسته به محیط شیمیایی اطراف ماده تغییر میکند.
پژوهشگران این ژل را از یک ماده سیلیکون منعطف ساخته اند، که میتواند به صورت شیمیایی اصلاح شود تا ترکیبات شیمیایی مختلف در ساختار آن قرار گیرد. این امکان تغییر ساختار شیمیایی ماده اجازه میدهد تا محققان نحوه تغییر رنگ ماده در معرض نور UV را تنظیم کنند.
ادامه مطلب ...آیا تا به حال صفحهی نمایش موبایلتان خراشیده شده؟ در آیندهای نه چندان دور ترمیم این گونه خسارات بسیار آسان، ارزان و تنها با تابش نور به آن ممکن خواهد شد.
کریستف ودر، دانشمند علم مواد در دانشگاه فریبرگ سوئیس و همکارانش نوعی مادهی لاستیک مانند به دست آوردند که در صورت قرار گرفتن در معرض اشعهی ماوراء بنفش، خود را ترمیم میکند. در واقع این ماده در اثر تابش UV در کمتر از یک دقیقه به طور موضعی ذوب شده و پلیمر مذاب نواحی خراشیدگی را پر می کند و با حذف UV دوباره جامد می شود. این ماده ممکن است روزی در رنگ، پوشش و یا روکش گوشیهای موبایل استفاده شوند. فقط تصور کنید که چگونه طول عمر بسیاری از اقلام را با این روش و با ترمیم آسان آنها می توان افزایش داد.
ادامه مطلب ...دانشمندان چینی و آمریکایی ساختار شبکهای از نانوالیاف جهت پوشش بلورهای کوارتز طراحی کردهاند که به عنوان حسگر ردیاب آلایندههای گازی داخلی با مقدار کم بکار میروند. این شیوه یکی از انتخابهای بهینه برای کاربردهایی از قبیل حسگرها، سامانههای فیلتر کننده و مهندسی بافت است.
فرمالدهید در ساختار بسیاری از پلیمرها، رزینها و دیگر مواد وجود دارد و به عنوان ماده واسطه در صابونها و مواد شوینده و به طور گسترده در داروسازی و پزشکی بکار می رود. با این وجود، فرمالدهید ترکیبی سرطان زا است که حد انتشار مجاز آن بین ۶۰ تا ۸۰ قسمت در میلیارد در دوره زمانی ۳۰ دقیقه است. روشهای معمول شناسایی فرمالدهید از جمله کروماتوگرافی، کالریمتری، فلوئورسنس و طیف سنجی، طولانی، گران و با حساسیت کم هستند. بنابراین نیاز به ایجاد روشی سریع و ارزان با حساسیت بالا جهت کشف فرمالدهید احساس میشود.
ادامه مطلب ...پروژه بکارگیری پلیمرهای سوپرجاذب ویژه کشاورزی با مشارکت بخش خصوصی و حمایت های دولتی در شهرستان دماوند کلید خورد. استاندار تهران یکی از محدودیت های توسعه کشاورزی را کمبود آب دانست و گفت: کشاورزی در کشور متکی به آب است و حدود ۸۰درصد آب موجود صرف کشاورزی می شود که لازم است تا علاوه بر تجهیز سیستم تحت فشار آبیاری، تدابیر علمی دیگری نیز برای توسعه این بخش مهم اتخاذ شود.
ادامه مطلب ...
اتفاقی که حیرت جهانیان را برانگیخت
چندی پیش در منطقه فینیکس واقع در آریزونا در کشور آمریکا، کشاورزی بنام دیوید هادسون به ماده ی سفید رنگی که در سرتاسر زمینهای زراعی اش گسترده بود مشکوک شد و مقداری از آنرا به آزمایشگاههای معتبر سپرد تا به او بگویند که این ماده سفید رنگ متشکل از چه مواد اولیه ای است. اما در عین ناباوری، پاسخ آزمایشگاه این بود:
You Have Pure Nothing یعنی شما یک ماده ای دردست دارید که خالصاً هیچ چیز مشخصی که در جدول عناصر تعریف شده باشد در آن به چشم نمی خورد!
اما پس از چندی یک آزمایشگاه روسی به روش آزمایش آمریکاییها شک کرد و روش جدیدی را برای آنالیز این ماده ی عجیب پیش رو گذاشت که صحیح تر بود و بلاخره پرده ی جادویی کنار رفت و عنصر تشکیل دهنده رخ نمود.
ادامه مطلب ...