پژوهشگرانی از آمریکا ادعا میکنند که کرم جدیدی برای مقابله با حساسیت به نیکل ساختهاند. در این درمان از نانوذرات برای گیراندازی نیکل بر روی پوست موش قبل از جذب شدن استفاده میشود، ولی هنوز در اینکه آیا تأثیر خوبی بر انسان دارد یا نه، تردید وجود دارد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، حساسیت به نیکل هنگامی رخ میدهد که این فلز در داخل پوست تجمع کند و موجب بروز واکنشهای ایمنی مانند جوش و التهاب شود. این وضعیت ارثی نیست، ولی از تماس طولانی مدت پوست با این فلز، از کار در محیطهای آلوده به نیکل مانند کارخانجات باطریسازی گرفته تا استفاده از جواهراتی با پوشش نیکل، ناشی میشود. هم اکنون در انگلیس حدود 10 درصد جمعیت تحت تأثیر این حساسیت هستند.
متاسفانه درمانی برای حساسیت به نیکل وجود ندارد و اگر چه کرمهایی وجود دارند که خارش را تسکین میدهند یا به عنوان مانعی در برابر این فلز عمل میکنند، ولی تعداد کمی از آنها موثر هستند.
اکنون، جفری کارپ و همکارانش از دانشکده پزشکی هاروارد در بوستون، کرمی ساختهاند که به ادعای آنها رهیافت موثری برای کاهش واکنشهای حساسیتزای نیکل است. گروه کارپ نانوذراتی از کربنات کلسیم یا فسفات کلسیم را به گلیسیرین اضافه کرد، تا قابل اعمال به پوست باشند. از آنجایی که این نانوذرات نسبتا بزرگ هستند- 70 نانومتر- میتوانند بر روی پوست بمانند و یونهای نیکل را قبل از ایجاد التهاب بدام بیندازند. بعدا این مخلوط و تمام یونهای بدام افتاده نیکل براحتی با شست و شو برطرف میشوند.
برای آزمایش این درمان، آنها کرم نانوذرهای خود را به پاهای موشهای ماده مالیده و آنها را در معرض نیکل قرار دادند. بعد از 72 ساعت، موشهای مورد مطالعه در مقایسه با موشهای معمولی، التهاب بسیار کمتری نشان دادند.
کارپ میگوید: ما به دنبال شرکای صنعتی برای فرمولبندی این نانوذرات در داخل کرمها هستیم. این کرمها در عرض یک یا دوسال در دسترس خواهند بود.
این پژوهشگران جزئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجله Nature Nanotechnology منتشر کردهاند.
منبع: خبر گزاری دانشجویان ایران - تهران
مریم جون دستت درد نکنه واسه این مطالب جالبی که زحمت میکشی میذاری