RTD ها در محدوده دماهای میانی از 200- تا600+
سانتیگراد بکار می روند. این حسگر هادقت بالا معمولاً در محدود مثبت منفی 2
درجه سانتیگراد را دارا می باشند . RTD ها همچنین می توانند در بیشتر محیط
های فیزیکی و شیمیایی استفاده شوند ولی به اندازه ترموکوپل ها مقاوم
نیستند.
ترمیستورها در کاربردهای دمایی پایین تا میانی در محدوده 50- تا 200+ بکار
می روند این حسگر هابه اندازه ترموکوپل ها و RTD ها مقاوم نیستند و نمی
توان از انها به راحتی در محیط های شیمیایی استفاده کرد. ترمیستورها ارزان
قیمت هستند.
حس گرهای نیمه هادی در کاربردهایی با دمای پایین و در محدوده 40- تا 125+
بکار می روند اتصال انها با محیط کامل نیست . قیمت ارزانی دارند و در بعضی
از مدل ها مستقیم و بدون نیاز به مبل A/D به کامپیوتر وصل می شوند.
مزایا و معایب حسگر ها :
خطاهای اندازه گیری:
منابع مختلفی می تواند برای ایجاد خطا در حین اندازه گیری دما وجود داشته باشد که برخی از خطاهای مهم توضیح داده می شود.
خطا های تنظیم :
خطاهای تنظیم در اثر خطاهای انحراف و خطای خطی پدید می آید .این
خطاها در اثر چرخه های طولانی حرارتی ایجاد می شود و معمولا سازندگان توصیه
می کنند که ابزار اندازه گیری را هر چند وقت یک بار تنظیم کنید . در زمان
تعویض حسگراز همان نوع حتما باید عمل تنظیم مجددا صورت پذیرد. RTD ها
دقیقترین و پایدار ترین حسگرها هستند.
ایجاد حرارت در اثر عمل حس گر :
RTD ها ترمیستورها و حس گرهای نیمه هادی برای خواندن خارجی نیاز به منبع
تغذیه خارجی دارند. این منبع می تواند سبب گرم شدن حسگرو در عمل خواندن خطا
ایجاد کند.
اغتشاش الکتریکی :
اغتشاش الکتریکی ( noise ) سبب ایجاد خطا در اندازه گیری می شود . ترموکوپل
ها ولتاژ بسیار پایینی تولید می کنند و به همین دلیل اغتشاش می تواند به
راحتی بر اندازه گیری انها اثر بگذارد . با استفاده از فیلترهای پایین گذر
دور نگه داشتن حسگر ها و سیم ها از ابزار های الکتریکی می توان این مقدار
را به حداقل رساند.
فشار مکانیکی:
برخی حسگر ها مثل RTD ها به فشار مکانیکی حساس هستند و وقتی در معرض فشار
قرار می گیرند خروجی های نادرست ایجاد می کنند . با اجتناب از تغیر فرم
حسگر استفاده نکردن از مواد چسبنده برای اتصال ثابت حسگرو استفاده از
ترموکوپل که حساسیت کمتری نسبت به فشار مکانیکی دارند می توانند راه گشای
باشد .