رزین نانوکامپوزیتی با قابلیت استفاده در صنایع کامپوزیت، رنگ، چسب، فرش و … با همکاری محققان پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ و دانشگاه سیستان و بلوچستان به روشی جدید تولید شد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این پژوهشگران با تلفیق نانوذرات سیلیکا و نوعی بستر پلیمری به روش مینی امولسیونی، رزینی با خواص مکانیکی و حرارتی بهبود یافته تولید کردند.
دکتر ملیحه پیشوایی، عضو هیات علمی گروه رزین پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ گفت: “برای تهیه رزینهای با خواص ویژه باید از تودهای شدن نانوذرات جلوگیری کرد. در این تحقیق، برای بهینه کردن ساختار لایهای پلیمر روی نانوذرات سیلیکا و جلوگیری از دو فازی شدن ذرات پلیمر و سیلیکا، از اصلاح سطحی نانوذرات سیلیکای کلوئیدی به وسیله اولئیک اسید استفاده کردیم و با فرایند نسبتا جدید و دقیق پلیمریزاسیون مینی امولسیونی، لایهی پلیمری را روی سطح این نانوذرات اصلاح شده، سنتز کردیم. موفقیت نشاندن موثر نانولایهی پلی اکریلات روی نانوسیلیکا با کمک آزمونهایی مانند TEM، SEM، FTIR و TG تایید شد و رزین نانوکامپوزیتی با درصد جامد بالا حاصل شد. “
وی اذعان داشت: “در تحقیقات قبلی، ماده پلیمری سنتز شده به صورت لاتکس دارای غلظت کمی بود که برای کاربردهای صنعتی مناسب نیست، ولی در کار حاضر با روش و فرمولاسیون مناسب، توانستیم این مواد را با غلظتهای مناسبی (۴۲درصد) سنتز کنیم. “
پیشوایی با بیان این مطلب که در حال حاضر روی تجاری کردن این محصول مطالعه میکنند، افزود: “پیشبینی میکنم در مدت زمان یک سال، میتوان این محصول را به مرحله تولید صنعتی رساند. “
جزئیات این پژوهش که با همکاری دکتر فرشاد فرشچی تبریزی، عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری انجام شده در مجله Iranian polymer journal جلد ۱۹، صفحات ۷۱۶-۷۰۷، سال ۲۰۱۰ منتشر شده است.